Citat från tidigare kursdeltagare

"Blivande pappan känner sig tryggare efter kursen och fann sin roll."

"Vi tycker att hela kursen var guld, tack Matilda!!!!"

"Jag tyckte att kursledaren var helt fantastiskt bra. Hon hade en förmåga att dela med sig av sina erfarenheter på ett ovanligt avslappnat och naturligt sätt även om det ibland kan vara väldigt privata saker man pratar om på en sådan kurs. Innan kursen var jag rädd att det skulle kännas fånigt och att vi skulle sitta och "flåsa" i grupp men det kändes aldrig löjligt eller konstigt utan bara helt naturligt. Kursledaren gjorde hela kursen. 10 i topp till henne!!!!"

"Denna kurs var verkligen precis vad vi behövde. Kände att detta kan man använda sig av i resten av sitt liv, även vid andra tillfällen i livet, inte just bara vid förlossning."

"Känns bra att bli ett "team" med min man. Nu är det bara resten kvar och nu hänger det på oss....."

"Det var underbart hur kursledaren delade med sig av sig själv på ett så avslappnat och humoristiskt sätt utan att det blev för privat. Det gjorde att man på en gång kände sig avslappnad och vågade ge sig hän i övningarna trots att det var bland totalt främmande människor."

"Jag tycker att Matilda, vår kursledare, var väldigt duktig på att skapa rätt stämning i gruppen. Hon hanterade även svårare ämnen med glimten i ögat och blandade allvar med en stor portion humor som gjorde kursen bra och minnesvärd. Jag tror att vi kommer ha stor nytta av det vi lärt oss."

"Matilda var helt suverän!!!!!! Min inställning till förlossningen har förändrats radikalt, från skräck och panik till lugn och tilltro att jag själv kan påverka upplevelsen. Vi ser båda fram emot att ta oss an utmaningen :)"

"Jag är så tacksam för att du finns och har gjort mitt barnafödande fundamentalt annorlunda."

"Det som också var bra var att vi aldrig kände någon press att ”så här ska ni göra” eller ”så här ska det gå till”. Diskussionen var alltid öppen och budskapet att varje förlossning är unik var hela tiden i centrum och att kursens mål var att få oss att tänka, prata med varandra och välja det som funkar bäst för oss."

"Stort tack till kursledaren som verkligen var jättebra! Trots gruppens blandade dynamik kunde hon möta oss, inspirera och lära ut."

"Innan första kurstillfället kändes det mest jobbigt att förlossningen kom närmare och närmare. Efter tre timmar med Matilda var jag PEPP på att föda!? Otroligt att man kan vända så tvärt efter så kort tid. Den här kursen kommer vara till väldigt stor användning inför vår första förlossning. Jag fattar inte hur jag skulle ha klarat att föda barn utan att veta det jag vet nu!"

"Den här kursen gav oss möjlighet att reflektera över slutet på graviditet och förlossningen som vi inte hade tänkt så mycket på. Kursledare var väldigt engagerad och använde hela tiden riktiga händelser för att förklara och förtydliga teorin. Det var levande, intressant och givande. Vi är glada att vi gick kursen. Vi fick bra blick över hela förloppet samt riktigt bra verktyg för att förbereda oss så bra som möjligt."

"Matilda var en mycket bra kursledare. Många tack till henne! Tack vare kursen klarade vi av en väldigt utdragen och mot slutet akut förlossningssituation så bra vi kunde."

"Repetitionskursen var jättebra. Matilda var fantastiskt pedagogisk, lyssnande och jag fick en kick inför förlossningen. Hon signalerade att vi själva har kompetens!"

"Fortsätt att fokusera på att inspirera inför förlossning!"

"Den mentala biten är otroligt viktig och saknas inom de flesta andra forum man normalt möter, som behandlar förlossningen (tänker på föräldragrupper, MVC, sociala sammanhang). Att veta att man besitter styrkan är en otrolig pepp!"

"Vi valde att gå på kursen som en förberedelse för att göra något intimt tillsammans. Det blev lite som parterapi. Vi är nöjda!"

"Bra kurs! Sitter nu och ammar lilla O. som kom urakut pga att moderkakan började lossna men dessförinnan jobbade vi tillsammans med andningen och övningarna vi fick med oss från kursen och jag var öppen 7cm! när vi kom in! Tackar kursen för allt! Är väldigt dålig på att hantera smärta men med hjälp av andningen lyckades vi! Helt enormt vad förberedelse kan göra! Grymt bra kurs, vi är jättenöjda! Tack!"

"Underbar kursledare! Harmonisk. Ingav hopp, lugn och självförtroende."