corona och doula

Doula i coronatider? Självklart kan du fortfarande få stöd av en doula! Vi behöver bara vara (ännu mer) flexibla och kreativa och ödmjuka inför att vi inte vet någonting om framtiden. Jag tar fortfarande uppdrag. Förberedelsen blir än viktigare nu, vi ses så många gånger ni har behov av. Jag har jour om ni vill, och jag kommer hem till er i latensfas om ni vill. Jag kan finnas till hands per telefon om ni åkt till sjukhus och jag inte får komma dit. Jag ställer upp om partnern uppvisar symtom och inte får följa med till sjukhuset. Planerar ni hemförlossning så finns inga restriktioner! Ni betalar självklart enbart för de delar av stödet ni använder er av. TIllsammans bollar vi fram bästa lösningen!
Vid giltiga skäl finns möjligheten att ansöka om dispens hos sjukhusledningen och få lov att ha med sig två stödpersoner (exempelvis både partner och doula) även under pandemin. Som er doula kan jag berätta mer om detta.

För dig som söker kontinuitet, trygghet och kunskap under graviditet, födelse och första tiden som förälder erbjuder jag doula-tjänster. Som doula finns jag med som emotionellt stöd under hela resan, grundad i mina rika erfarenheter av barnafödande, men utan medicinskt ansvar. Mitt mål är att tillsammans med dig/er skapa en så lugn och positiv upplevelse av förlossningen som möjligt. För att detta ska bli möjligt är det viktigt att vi trivs tillsammans och känner tillit. Därför erbjuds du/ni ett första kostnadsfritt möte. Därefter kommer vi överens om ett eventuellt fortsatt samarbete och ytterligare antal träffar innan förlossningen. Gemensamt formar vi dessa möten, ger utrymme åt både eventuella orosmoln/tidigare upplevelser samt önskemål, och jobbar ihop oss som ett team. Jag har goda kunskaper i profylax, "föda utan rädsla", dyktekniken, mindfulness, hypnobirthing, avslappningstekniker, akupressur, yoga, spinning babies, rebozo och massage.

Ett ordinarie uppdrag kostar 14000 kr inklusive moms.

I ett ordinarie uppdrag ingår tre träffar (två förberedande samt en efterträff), jour från fjorton dagar innan beräknat datum, eventuell ersättnings-doula samt medverkan under förlossning. Uppdraget kan formas efter era behov, och priset justeras därefter. Det är även möjligt att boka endast förberedande samtal för den som önskar en doulas stöd inför, men kanske inte under, förlossningen.

Jag har arbetat som doula i 14 år, varit med på fler än 60 förlossningar, och är en av de mest erfarna doulorna i Sverige. 2007 blev jag certifierad doula av ODIS (Organisationen för Doulor & Förlossningspedagoger i Sverige). Sedan 2016 är jag deltidsanställd av Föreningen Tidigt Föräldrastöd som samordnare och mentor för nyblivna doulor. Jag tar även uppdrag som post-partum-doula, och stöttar då nyblivna föräldrar den första tiden efter förlossningen. För sju bebisar har jag haft ynnesten att få nyttja 10-dagarna (de som förr kallades pappa-dagarna) från Försäkringskassan för att ge extra mycket stöd i hemmet de första månaderna. Viss del av post-partum-stödet går att få RUT-avdrag för.

En del av omkostnaden för doulatjänster är berättigad friskvårdsbidrag.

Välkommen att kontakta mig!