massage

GRAVIDMASSAGE

Under graviditeten genomgår kroppen stora förändringar; fysiskt, hormonellt och känslomässigt. Det är inte ovanligt att spänningar eller smärta uppkommer, särskilt i ländrygg, bäcken, ben och axlar. Graviditeten innebär ett unikt tillfälle att bli mer uppmärksam på sin egen kropps behov. Snart ska all omsorg riktas mot ett litet barn, därför kan det vara gott att själv få bli omhändertagen.
 
Massagen jag erbjuder kan alla få oavsett du är om ny-gravid, långt gången eller nyförlöst. Om du känner dig osäker på om massage är lämpligt för dig, kan du först höra med din barnmorska, eller kontakta mig med dina frågor!
 
Barnmorskor och läkare rekommenderar allt oftare massage till gravida, eftersom forskning visar på mycket positiva resultat. Exempel på besvär som massage kan förebygga och lindra är:

  •  ​​​​ömma, trötta och svullna händer, ben och fötter
  •  spänningar och smärta i nacke, axlar, rygg och säte
  •  gravidischias
  •  cirkulationsbesvär, vätskeansamling och ödem
  •  stress och huvudvärk

PRIS

BEHANDLING
60 minuter 700 kr

MASSAGEPAKET
3 x 60 minuter 1 800 kr
(=300 kr rabatt)
Kan nyttjas både innan och efter förlossning.
 
PROFYLAX & MASSAGE - PAKET
Profylaxkurs + 1 massagebehandling 2800 kr

MASSAGE HEMMA
75 minuter 1 100 kr
Jag tar med mig massagebänken hem till dig!
(Extrakostnad tillkommer om utanför Göteborg)

PRIVAT MASSAGEKURS MED PARTNER
90 minuter 1 100 kr
(Kontakta oss vid intresse!)

FRISKVÅRD
Massage är friskvård och går att få friskvårdsbidrag för. 

BOKNING

Varmt välkommen att boka en tid! Störst effekt har massage när den fås regelbundet, därför har jag bra paketpriser. Behandlingar kan tas ut även efter förlossningen.

Betalning sker vid besöket via Swish alternativt kontant eller med faktura.
Om du blir tvungen att avboka din tid måste det göras minst 24 timmar innan. Undantag görs för förlossning!

presentkort

Ge bort en härlig gåva! Kontakta oss om du är intresserad av att ge bort ett presentkort info@matildasprofylax.se eller 0702987731

LOKAL

Massagen ges i Yoga Treats vackra lokaler på Kastellgatan 22 i centrala Göteborg.

MINA BEHANDLINGAR

Hos mig är det en helhetsupplevelse att få massage. I det vackra behandlingsrummet på Yoga Treats råder lugn och ro. Temperaturen är behaglig och du kan få en värmedyna över fötterna om du är frusen. Jag har en speciell kudde på massagebänken som möjliggör även för gravida att ligga på mage - allt för att du ska kunna slappna av så bra som möjligt. Oljan jag använder är mild och doftfri. Du har möjlighet både före och efter behandlingen att sitta ner en stund om du vill ta en kopp te, eller bara vara i stillhet ett tag.
 
Vi inleder besöket med ett kort hälsosamtal för att jag ska få reda på hur din kropp mår och vad du har för önskemål med behandlingen. Därefter får du ta av dig till underkläderna och lägga dig på bänken. Själva massagen pågår i minst 60 minuter, beroende på samtalets längd. Utöver massage kan jag även vägleda i olika övningar som du kan ta med dig i din vardag för att förebygga eller lindra eventuella besvär.
 
Jag är diplomerad gravidmassör, utbildad på Behandlingsteam John Carrier i Stockholm. Som fördjupning har jag gått kursen ”Akupressur för gravida, födande och nyförlösta”. Dessutom är jag doula, post-partum-doula samt profylaxkursledare med många års erfarenhet. Jag har tystnadsplikt.

Massage och oxytocin

Massage är bland det finaste vi kan ge oss själva och varandra. Ibland handlar det om att behandla spänningar eller smärta. Men framförallt handlar det om att ge avslappning och en stund att bara vara i sin kropp. Både avslappning och att vara i sin kropp är viktig förberedelse inför förlossningen och föräldraskapet. Massage under graviditeten är inte bara skönt, det har flera väldokumenterade positiva effekter:
 
ökad förmåga att slappna av
djupare andning
ökad halt av oxytocin (beskrivs nedan)
ökad halt av endorfin
stärkt immunförsvar
förbättrad sömn
förbättrad tarmfunktion
förbättrad cirkulation
bättre humör
smärtlindring
sänkt halt av stresshormoner
sänkt blodtryck
minskad oro
minskad risk för prenatal förlossning
färre komplikationer vid och efter förlossning
förebygga och lindra depression

Oxytocin är vad man brukar kalla kroppens lugn-och-ro-hormon. Men det har betydligt fler funktioner än att skapa inre harmoni. Oxytocin är ett kärleks- och anknytningshormon. Det för oss närmare våra känslor och närmare våra medmänniskor. Dessutom är det oxytocin som skapar starka och verkningsfulla värkar under förlossningen. Det finns studier som tydligt visar att kvinnor som har höga halter oxytocin i kroppen under graviditeten har lättare att producera oxytocin under förlossningen. Det innebär att de får kortare förlossningar med färre komplikationer och knyter lättare an till sitt barn. Vi bör alltså göra vad vi kan för att ha så mycket som möjligt att detta hormon i kroppen. Massage är ett underbart sätt!
 
Ett hett tips är min massagekurs för par - kom tillsammans med din partner vid ett tillfälle så lär jag er enkla och effektiva massagetekniker att använda inför och under förlossningen! På så vis kan ni hålla oxytocinhalten hög i er vardag. Även hos den som ger massage produceras detta hormon!
 
Oxytocin spelar en stor roll även efter förlossningen då det främjar amning, anknytning och gör att vi läker fortare. Därför erbjuder jag även massage för de nyblivna föräldrarna. Vill man lära sig enkla massagetekniker för att kunna massera sin bebis, är bebis välkommen att följa med!