BOKNING

Varmt välkommen att boka en tid! Störst effekt har massage när den fås regelbundet, därför har jag bra paketpriser. Jag ger även massagebehandlingar efter förlossningen.

Betalning sker vid besöket via Swish alternativt kontant eller med faktura. Självklart kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Jag är ansluten till ePassi.

AVBOKNINGSREGLER
Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars blir man betalningsskyldig.

PRISer

BEHANDLING
60 minuter 800 kr

MASSAGEPAKET
3 x 60 minuter 2 100 kr
Kan nyttjas både innan och efter förlossning.
Giltigt i 12 månader.

FRISKVÅRD
Massage är friskvård och går att få friskvårdsbidrag för. Jag kan skriva kvitto och är även ansluten till ePassi.

MASSAGE HEMMA
75 minuter 1 500 kr
Jag tar med mig massagebänken hem till dig!
(Extrakostnad tillkommer om utanför Göteborg.)
Kontakta mig vid intresse.

PRIVAT MASSAGEKURS MED PARTNER
90 minuter 1 300 kr
Partnern får lära sig massagetekniker att använda både under graviditeten och förlossningen med syfte att smärtlindra, ge avslappning och frisätta oxytocin.
Kontakta mig vid intresse.
 

LOKAL

Behandlingarna ges i Svea Friskvårds vackra lokaler på Sveagatan 8 i centrala Göteborg.

presentkort

Ge bort en härlig gåva!
Vänligen kontakta mig vid intresse.

GRAVIDMASSAGE

Under graviditeten genomgår kroppen stora förändringar; fysiskt, hormonellt och känslomässigt. Det är inte ovanligt att spänningar eller smärta uppkommer, särskilt i ländrygg, bäcken, ben och axlar. Graviditeten innebär ett unikt tillfälle att bli mer uppmärksam på sin egen kropps behov. Snart ska all omsorg riktas mot ett litet barn, därför kan det vara gott att själv få bli omhändertagen.
 
Massagen jag erbjuder kan alla få oavsett du är om ny-gravid, långt gången eller nyförlöst. Om du känner dig osäker på om massage är lämpligt för dig, kan du först höra med din barnmorska, eller kontakta mig med dina frågor!
 
Barnmorskor och läkare rekommenderar allt oftare massage till gravida, eftersom forskning visar på mycket positiva resultat. Exempel på besvär som massage kan förebygga och lindra är:

 •  ​​​​ömma, trötta och svullna händer, ben och fötter
 •  spänningar och smärta i nacke, axlar, rygg och säte
 •  gravidischias
 •  cirkulationsbesvär, vätskeansamling och ödem
 •  stress och huvudvärk

BEHANDLINGAR

Hos mig är det en helhetsupplevelse att få massage. I det vackra behandlingsrummet på Yoga Treats råder lugn och ro. Temperaturen är behaglig och du kan få en värmedyna över fötterna om du är frusen. Jag har en speciell kudde på massagebänken som möjliggör även för gravida att ligga på mage - allt för att du ska kunna slappna av så bra som möjligt. Om det ändå inte skulle kännas bekvämt för dig att ligga på mage så går det fint att ligga på sidan. Oljan jag använder är mild och doftfri.
 
Vi inleder besöket med ett kort hälsosamtal för att jag ska få reda på hur din kropp mår och vad du har för önskemål med behandlingen. Därefter får du ta av dig till under-kläderna och lägga dig på bänken. Utöver massage kan jag även vägleda i olika övningar som du kan ta med dig i din vardag för att förebygga eller lindra eventuella besvär.
 
Jag är diplomerad gravidmassör, utbildad på Behandlingsteam John Carrier i Stockholm. Som fördjupning har jag gått kursen ”Akupressur för gravida, födande och nyförlösta”. Dessutom är jag doula, post-partum-doula samt profylaxkursledare med många års erfarenhet. Jag har tystnadsplikt.

Massage och oxytocin

Massage är bland det finaste vi kan ge oss själva och varandra. Ibland handlar det om att behandla spänningar eller smärta. Men framförallt handlar det om att ge avslappning och en stund att bara vara i sin kropp. Både avslappning och att vara i sin kropp är viktig förberedelse inför förlossningen och föräldraskapet. Massage under graviditeten är inte bara skönt, det har flera väldokumenterade positiva effekter:
 

 • ökad förmåga att slappna av
 • djupare andning
 • ökad halt av oxytocin (beskrivs nedan)
 • ökad halt av endorfin
 • stärkt immunförsvar
 • förbättrad sömn
 • förbättrad tarmfunktion
 • förbättrad cirkulation
 • bättre humör
 • smärtlindring
 • sänkt halt av stresshormoner
 • sänkt blodtryck
 • minskad oro
 • minskad risk för prenatal förlossning
 • färre komplikationer vid och efter förlossning
 • förebygger och lindrar depression


Oxytocin är vad man brukar kalla kroppens lugn-och-ro-hormon. Men det har betydligt fler funktioner än att skapa inre harmoni. Oxytocin är ett kärleks- och anknytningshormon. Det för oss närmare våra känslor och närmare våra medmänniskor. Dessutom är det oxytocin som skapar starka och verkningsfulla värkar under förlossningen. Det finns studier som tydligt visar att kvinnor som har höga halter oxytocin i kroppen under graviditeten har lättare att producera oxytocin under förlossningen. Det innebär att de får kortare förlossningar med färre komplikationer och knyter lättare an till sitt barn. Vi bör alltså göra vad vi kan för att ha så mycket som möjligt att detta hormon i kroppen. Massage är ett underbart sätt!
 
Ett hett tips är min massagekurs för par - kom tillsammans med din partner vid ett tillfälle så lär jag er enkla och effektiva massagetekniker att använda inför och under förlossningen! På så vis kan ni hålla oxytocinhalten hög i er vardag. Även hos den som ger massage produceras detta hormon!
 
Oxytocin spelar en stor roll även efter förlossningen då det främjar amning, anknytning och gör att vi läker fortare. Därför erbjuder jag även massage för de nyblivna föräldrarna. Vill man lära sig enkla massagetekniker för att kunna massera sin bebis, är bebis välkommen att följa med!